El principi d'acord redueix la retribució en festius i el poder adquisitiu dels treballadors i treballadores

CCOO decideix no subscriure el principi d'acord del conveni de Comerç de Lleida


Des de CCOO entenem que el context econòmic i social no és el mateix que el dels anys més durs de la crisi. Les empreses tenen beneficis, la reforma laboral ha accentuat la precarietat en el sector i sofrim l'increment sostingut dels preus. Per tant, la negociació col·lectiva ha de servir per recuperar drets (tant econòmics com a socials) així com per recuperar i millorar el poder adquisitiu dels salaris.

Dimarts passat 28 de març de 2017, en reunió celebrada en les dependències del Departament de Treball de Lleida, CCOO traslladem la decisió de no subscriure el principi d'acord que sí van subscriure UGT i la patronal Fecom.

Aquesta decisió s'ha adoptat després del debat intern que hem mantingut amb la nostra afiliació i amb la nostra representació del sector.

Els motius pels quals s'ha adoptat aquesta decisió són, bàsicament, la reducció de la retribució de les hores treballades en festiu i que no es garanteix el poder adquisitiu dels salaris per a l'any 2017.

Quant a la primera qüestió, el recàrrec de les hores extraordinàries es redueixen del 75% al 60% (tant si es compensa en descans com si es retribueixen), i per a les hores realitzades els deu primers diumenges, festius o després de les 22 hores la retribució es redueix del 150% al 100%, i a partir de l'onzè festiu aquesta retribució es redueix al 75% (tant si es compensa en descans com si es retribueixen).

Respecte a l'increment salarial, s'estableix per a l'any 2017 un increment de l'1,5%, sense clàusula de revisió salarial, per la qual cosa ens temem que aquest increment pot quedar per sota de l'increment de l'IPC real que actualment se situa en el 3%.

És temps d'avançar i millorar condicions!

Compromesos amb tu!


Afilia-t'hi!