CCOO denuncia que Konica Minolta vol acomiadar el 15 % de la seva plantilla a Catalunya ignorant les mesures de Govern per esmorteir la crisi


En plena pandèmia, Konica Minolta ignora i incompleix les instruccions del Ministeri de Treball per fer front a la crisi sanitària provocada pel COVID19. CCOO s'oposa a la política laboral de l’acomiadament per tots els mitjans possibles, recordant a l'empresa que no és el moment d'acomiadar i que en la companyia no sobra ningú.


Konica Minolta Business Solutions Spain ha sol·licitat l'obertura d'una taula de negociació per acomiadar 9 de les 60 persones que té en nòmina a Catalunya, el que suposa el 15% de la plantilla. A diferència del que han fet durant les últimes setmanes mig milió d'empreses, es nega a recórrer als mecanismes que li ha facilitat el Govern a través dels expedients temporals de regulació d'ocupació. Descarta implantar mesures que li permetin adaptar-se a la situació que ha generat la crisi sanitària.

El 30 d'abril arrencarà la negociació l'expedient d'extinció que afecta el 20 % de la plantilla de Konica Minolta a Espanya a tot l'estat, acomiaden 66 persones treballadores d'una plantilla de 350, l'empresa es dedica a la impressió comercial i industrial , a el desenvolupament de sistemes òptics i que també està present en el sector sanitari i de la construcció. CCOO troba que aquesta situació és inadmissible.

Des de la Coordinadora de Comerç de la Federació de Serveis de CCOO exigim que faci marxa enrere, que deixi d'informar les persones que poguessin estar afectades pels acomiadaments abans d'iniciar la negociació i que obri amb CCOO un espai de diàleg acord amb la situació actual. L'objectiu és donar viabilitat a la companyia, sense prendre mesures traumàtiques i excessives.

La Federació de Serveis de CCOO denuncia que les mesures que s'han implantat en altres països per afrontar l'impacte que la crisi sanitària tindrà a l'empresa, han estat les lògiques en una situació tan complicada com l'actual (expedients temporals de regulació d'ocupació i mesures no traumàtiques). El sindicat reclama per a la plantilla les mateixes decisions, perquè estem absolutament convençuts que l'empresa és viable.

Des de CCOO demanem a la direcció de Konica Minolta que imposi sentit comú i respecte, en cas contrari, ens tindrà en contra en tot moment. CCOO reclama la direcció executiva que confirmi, amb fets, el seu tarannà i respecte a la responsabilitat social corporativa. A la direcció de Recursos Humans li sol·licitem humanitat i capacitat en aquests difícils moments, perquè la bona fe es demostra des del minut número u. L'acomiadament de 66 persones a Espanya és intolerable i si continua amb aquesta mesura trencarà la pau social que sempre hi ha hagut a l'empresa.

CCOO Serveis Catalunya