Negociació col.lectiva

Conveni col.lectiu del comerç del metall de barcelona


El Dimarts dia 8 de maig de 2018 hem tingut una reunió de la comissió negociadora del conveni del comerç del metall de Barcelona.

En aquesta reunió, la part social hem presentat un document en què reflectim quines són les nostres prioritats en aquesta negociació: retribució, jornada, vacances, permisos retribuïts, visites mèdiques, igualtat d'oportunitats, etc.

La patronal ens ha presentat una proposta en matèria de procediment en cas d'assetjament sexual i moral, d'una banda, i una altra de càlcul del preu de l'hora ordinària. Les dues propostes les hem analitzat i no compten amb la nostra aprovació.

En matèria salarial, la patronal es reitera en la seva proposta d'incrementar els salaris l'1,5% per a l'any 2018 i el 1,6% per a l'any 2019.

De les seves propostes "estrella", a hores d'ara, únicament mantenen la d'incrementar la jornada a 40 hores anuals per a la realització de formació fora de l'horari laboral habitual, sent aquestes hores retribuïdes per sota del preu de l'hora ordinària.

Des de CCOO entenem que seguim molt distanciats, pel que en aquest mes de maig durem a terme les assemblees i les mobilitzacions en el sector amb l'objectiu de desbloquejar la negociació del conveni i poder acordar un conveni d'avanç en drets i condicions de treball.

La propera reunió serà el proper 29 de maig de 2018.