Conveni col.lectivu

Negociació del Conveni Col.lectiu del Comerç del Metall de Barcelona


El dimarts dia 24 d'abril de 2018 vam tenir una reunió de la comissió negociadora del conveni del comerç del metall de Barcelona.


En aquesta reunió hem insistit que hi ha d'haver avenços en matèria de retribució, jornada, vacances, permisos retribuïts, visites mèdiques i igualtat d'oportunitats, en la línia del que ja hem presentat al document de propostes. En aquest sentit, la part social s'ha compromès a elaborar un nou document de propostes en què reflectirem quines són les nostres principals prioritats en aquesta negociació.

La patronal, per primera vegada des que es va iniciar la negociació, ha realitzat una proposta d'increment salarial que consistiria a incrementar els salaris l'1,5% per a l'any 2018 i el 1,6% per a l'any 2019.

Han tornat a plantejar propostes que suposen un retrocés en les condicions de treball i drets que tenim actualment regulats en el conveni com són l'eliminació de les garanties que limiten la compensació i absorció (és a dir, que les empreses no tindrien cap obstacle per retallar de els complements salarials l'import que suposi la pujada del conveni) i també l'increment de la jornada en 40 hores anuals per a la realització de formació fora de l'horari laboral habitual, sent aquestes hores retribuïdes per sota del preu de l'hora ordinària.

Des de CCOO entenem que seguim molt distanciats, de manera que anem a iniciar un procés de participació i consulta intern amb la nostra representació i afiliació per estudiar i proposar accions i mesures per intentar desbloquejar la negociació del conveni amb l'objectiu de poder acordar un conveni d'avanç en drets i condicions de treball.

La propera reunió serà el proper 8 de maig de 2018.