Conveni col.lectiu

Negociació del conveni col.lectiu del comerç del metall de Barcelona


Dimarts dia 10 d'abril de 2018, hem tingut una reunió de la comissió negociadora del conveni del comerç del metall de Barcelona.

En aquesta reunió hem contestat a la proposta de la patronal, que ens han fet arribar per escrit i amb diversos dies d'antelació, especte a les matèries següents:

Vigència: podem estar d'acord en una vigència d'entre 2 i 3 anys.

Compensació: no estem d'acord que desapareguin les garanties del conveni que limiten la compensació i absorció.

Complements a càrrec de les empreses en situació d'incapacitat temporal: no acceptem cap retallada. Es planteja com una manera de reduir el cost laboral, ja que no s'acredita cap problema d'absentisme en el sector.

Contractació de persones discapacitades: no és suficient la menció al fet que s'estarà al que estableix la legislació vigent.

Retribució: la patronal encara no ha realitzat cap proposta d'increment. No volen introduir cap clàusula de revisió salarial. Hem defensat increments per sobre de l'IPC.

Jornada: no estem d'acord amb la proposta d'incrementar la jornada 40 hores anuals per a la realització de formació fora de l'horari laboral habitual, sent aquestes hores retribuïdes per sota del preu de l'hora ordinària. Entenem que dificultaria l'accés a la formació de les persones que fan ús dels drets de conciliació i agreujaria encara més el problema de bretxa salarial entre homes i dones.

Llicències retribuïdes: no acceptem que per millorar les llicències retribuïdes les empreses estiguin facultades per modificar els horaris i torns de la resta del personal, sense necessitat d'al·legar cap causa.

Mitjans tecnològics de la informació i comunicació: no estem d'acord en que es vulgui abordar únicament i exclusivament des del punt de vista sancionador.

Des de CCOO reclamem un canvi d'actitud de la patronal i que s'assumeixin, en el nou context econòmic i social, gran part de les nostres reivindicacions, respecte al salari, jornada laboral, llicències retribuïdes, igualtat d'oportunitats, etc, i puguem acordar un conveni d'avanç en drets i condicions de treball.

La propera reunió serà el proper 24 d'abril de 2018.

Seguirem informant!