Manifestació al centre de Barcelona dels treballadors de l'hostaleria de l'aeroport del Prat quan porten el seu onze dia de vaga indefinida


CCOO de Serveis informa que els treballadors i treballadores de l'hostaleria de l'aeroport del Prat (Barcelona) compleix el seu onze dia de vaga indefinida. Des del primer dia ha comptat amb el suport unànime dels 420 treballadors de les treballadores, que defensen el seu lloc de treball, els seus drets i condicions socials i econòmiques.


Avui, dimarts dia 3 d'abril s'ha realitzat una manifestació que ha sortit des de l'Avinguda Diagonal cantonada carrer Bruc fins a la Delegació del Govern, Carrer Mallorca amb Roger de Lluria, A la Manifestació que ha comptat amb el suport massiu de la plantilla, i on han assistit entre uns altres els responsables de CCOO de la Federació de Serveis i els responsables estatals  del sector de l'hostaleria dels aeroports Antonio Ruda i el responsable Federal  d'Hostaleria, Turisme i Joc Gonzalo Fuentes .

 

Els motius principals d'aquesta convocatòria, resideixen en l?incompliment per part d'alguna de les empreses adjudicatàries dels compromisos aconseguits entre sindicats, AENA i les esmentades empreses a l'hora de portar a la pràctica l'adscripció dels treballadors a les diferents empreses d'una manera unilateral. Senyaladament la no aplicació del Conveni d'Hostaleria de Catalunya als treballadors del conegut com a "Lote 22", en el que suposa una vulneració clara de la subrogació que totes les parts havíem assumit, a més d'un incompliment de l'establert en la Llei de contractes públics. Tampoc reconeix les millores contingudes en els acords interns pactats amb els seus propis treballadors, ni per descomptat els drets de representació sindical, en un intent d'afeblir no solament les condicions laborals i econòmiques sinó també la representació. En definitiva amb la subrogació que hem acordat en el marc de la Comissió Paritària de l'Acord Laboral de l'Hostaleria d'Àmbit Estatal (ALEH), entre els representants de les patronals i els sindicats CCOO i  UGT.A això hem d'afegir la no aplicació del sistema de torns de treball en rotació, ni el calendari de vacances, així com reconeixements de pactes adquirits com els complements de serveis.

Des d'aquí esperem que el Ministeri de Foment i  gestor aeroportuari AENA no miri per a un altre costat en un tema tan greu com a est, i compleixin amb el compromís de garantir les condicions  laborals dels treballadors, per a això demanem al Ministre de Foment i el  President d'AENA que se seguin avui mateix a negociar amb les concessionàries i els representants dels treballadors  per garantir el que s'havien compromès i acordat.

Des de CCOO considerem que les empreses estan actuant així perquè tenen la complicitat de l'empresa pública AENA, que va emprendre una política equivocada en la gestió de les licitacions temeràries, la qual cosa ha suposat un empitjorament de les condicions laborals dels treballadors, a través de les contractes. És encara més preocupant mentre que ha decidit repartir 140 milions d'euros  als seus accionistes privats, sense tenir l'obligació legal de fer-ho, quan l'havien de millorar  les condicions laborals i la i a inversions en els aeroports espanyols.

Per tot això manifestem una vegada més nostra discrepància, desacord i oposició a la divisió dels restaurants i bars dels Aeroports, ja que AENA es regeix per l'afany recaptatori, sense tenir en compte les condicions laborals dels treballadors, ni tampoc la qualitat dels serveis que es presten als usuaris  de la restauració, i que des de CCOO estem convençuts que van a empitjorar: La precarietat laboral i la pobresa salarial, a part d'afectar als treballadors, afecten a també a la qualitat en el servei. 

En aquest sentit CCOO, al costat dels treballadors dels serveis de restauració dels aeroports espanyols, anem a seguir lluitant para es respectin i garanteixin les seves condicions laborals als treballadors i treballadores de l'hostaleria dels aeroports a nivell general. El nostre suport i solidaritat als 420 treballadors i treballadores  de l'hostaleria de l'aeroport del Prat en justa vaga per defensar la seva ocupació i les seves condicions socials i econòmiques.

CCOO Servicios