Negociació col.lectiva

CCOO signa el Conveni Col·lectiu del Comerç de materials de la construcció de Barcelona i província per als anys 2017 i 2018


A la reunió del passat dimarts 25 de juliol de 2017 es va signar el conveni de comerç de materials de la construcció de Barcelona i província per als anys 2017 i 2018.


Les principals novetats del nou conveni són les següents:
  • Es recull el permís retribuït per a la formació i la possibilitat d'acumular-per períodes de 5 anys.
  • Es millora la redacció de la regulació dels períodes de prova i dels ascensos, de les funcions de l'especialitat de carretoner/a, de la contractació de treballadors/es amb discapacitat i de la reducció de jornada per guarda legal.
  • Contractació a temps parcial: tindrà prioritat el personal contractat a temps parcial d'ampliar jornada abans que l'empresa recorri a noves contractacions.
  • Trasllat de centre: les empreses han de comunicar a la representació legal dels treballadors qualsevol canvi de centre de treball de durada superior a 30 dies.
  • Retribucions: per a l'any 2017 es pacta l'IPC real amb un pagament a compte de l'1,30%. La clàusula de revisió salarial s'aplicarà amb efectes retroactius des de l'1 de gener de l'2017. Per a l'any 2018 es pacta l'IPC real del 2017.
  • Vacances: s'incorpora dictamen de la comissió paritària que fa referència al fet que es gaudiran els 22 dies laborables de manera ininterrompuda excepte acord amb la representació legal o amb el/la treballador/a si no n'hi ha.
  • Personal de neteja: s'incrementa la retribució 135 ? mensuals per 15 pagues i passaran a percebre 5.22 ? diaris en concepte de plus
  • transport.
Des de CCOO valorem positivament la clàusula de revisió salarial a l'IPC real. En la nostra lluita per acabar amb la precarietat, hem avançat per limitar els contractes a temps parcial. També valorem l'avanç contra les desigualtats salarials, dignificant el salari del personal de neteja, que és en la seva pràctica totalitat el tenen dones.
Des de CCOO també pensem que s'ha desenvolupat un bon treball per tal de millorar el redactat de molts articles, facilitant la comprensió i interpretació dels mateixos.