MIFID II

Després de l'actuació de CCOO, la guia de la CNMV rebaixa les exigències formatives


Tal com ja ens va manifestar la CNMV en la reunió que CCOO vam mantenir amb aquest organisme el passat 22 de març, ens trobem amb una guia tècnica on preval el criteri de la flexibilitat perquè les entitats puguin adaptar els programes formatius a les seves necessitats, i on s'han tingut en compte moltes de les peticions que CCOO els vam fer arribar a través del nostre informe. L'objectiu era alleujar la càrrega i la pressió formativa que estava suposant el model de formació MIFID II pel que havien optat la majoria d'entitats financeres.

Així, aquesta guia tècnica ha recollit les nostres propostes sobre:
  • Convalidar la formació rebuda en l'obtenció de titulacions universitàries de grau i postgrau que versin sobre aquestes matèries.
  • Convalidar la formació interna ja rebuda i impartida per les entitats.
  • Que es moduli la formació i que només es realitzi la necessària per complementar el temari establert per les Directrius.
  • Que les mateixes entitats puguin ser formadores i acreditadores sense necessitat de recórrer a formadores externes i / o certificadores externes.
  • Que es requereixi a les entitats que posin a disposició del personal rellevant el temps i els mitjans necessaris per adquirir els coneixements i competències.
Tanmateix, no podem donar-nos totalment per satisfets ja que la CNMV dona potestat plena a les entitats perquè, sota el seu criteri i responsabilitat, optin pel model formatiu que més els convingui, podent aquestes seguir apostant per models formatius externs que imparteixin una formació completa del temari i fins i tot, exigir la certificació a través d'entitats certificadores externes i diferents a l'entitat formadora.