Conveni col.lectiu

CCOO REPRENEM MOBILITZACIONS DAVANT L'IMMOBILISME DE LA PATRONAL


CCOO reivindica, com a qüestions prioritàries, la subrogació de les plantilles en el sector de la restauració i la necessitat de regular l'externalització de serveis.

En la reunió del passat divendres 21 d'abril de 2017, hem tornat a reiterar la necessitat d'evitar l'externalització de serveis que tant està deteriorant les condicions de treball en el sector hoteler, en regir, en les empreses subcontractades, convenis col·lectius inferiors al del sector d'hostaleria. 

També, i per evitar pèrdua de drets de treballadors i treballadores, hem plantejat la necessària regulació de la subrogació del personal de restauració en el conveni de Catalunya, perquè pugui operar com a garantia (de l'ocupació, de les condicions de treball i drets), per exemple, quan surten a concurs establiments de restauració, com recentment ha passat en l'aeroport.

En el tema de les externalitzacions, de moment, la patronal no vol entrar a negociar i respecte a la subrogació, ara com ara, estudiaran la nostra proposta.

Des de CCOO, a més de mostrar el nostre rebuig a qualsevol proposta que suposi retallades dels drets dels treballadors i de les treballadores, mantenim les principals reivindicacions de la nostra plataforma. 

A causa de l'immobilisme per part de la patronal, des de CCOO veiem necessari reprendre les mobilitzacions. Per aquest motiu convoquem concentració per al proper dia 10 de maig de 2017, que és el dia de la propera reunió, a les 15:30h a Via Laietana 47 (seu de la patronal).