CCOO reforça i impulsa el seu compromís en la defensa drets i l'ocupació dels treballadors i treballadores dels sectors financers i administratius

COMFIA-CCOO de Catalunya realitza el seu 3r Congrés fent públic el seu compromís davant les conseqüències de la crisi


El 3r Congrés ha escollit a Carles Reitg com a Secretari General (amb el 82,5% dels vots) i la nova Comissió Executiva que portarà a terme les propostes pels propers quatre anys.

COMFIA-CCOO de Catalunya (sector financer i administratiu) realitza el seu 3r Congrés fent públic el seu compromís per abordar les conseqüències de la crisi econòmica que afecta als sectors que representa.





La Federació de Serveis Financers i Administratius de CCOO Catalunya (COMFIA-CCOO Catalunya), ha realitzat el seu 3r Congrés en el World Trade Center de Barcelona en el marc de la crisi econòmica global i que ja té una important rellevància en les propostes del treball sindical que vol realitzar pels propers quatre anys.






Com ha manifestat Carles Reitg, secretari general de COMFIA-CCOO Catalunya, de manera resumida: "COMFIA Catalunya arriba a aquest 3r Congrés amb un balanç molt positiu, 6.000 afiliats més que fa quatre anys (un creixement del 25%) i essent la segona federació de CCOO de Catalunya".

"Per arribar a aquest Congrés s'han realitzat més de 250 assemblees, (a l'any 2000 es van realitzar 70) per escollir els més de mil representants que han participat a les conferències pertinents i que han fet possible que avui, al World Trade Center, els 300 delegats i delegades hagin ratificat el compromís de donar un ferm impuls a la lluita per la defensa i millora dels drets i l'ocupació en els sectors dels serveis financers i administratius".

COMFIA-CCOO de Catalunya en el marc actual de la crisi econòmica "posem a l'abast de les més de 24.000 persones afiliades l'experiència negociadora de mobilització i d'assessorament del sindicat."

Del Balanç sindical cal ressaltar que:

• COMFIA té més de 2.200 delegats i delegades que representa el 49,30% d'un total de 4.500 escollits en tots els sectors a Catalunya. Els treballadors han renovat i ampliat la seva confiança en les eleccions sindicals, donant la majoria absoluta en els sectors de Banca, Estalvi, Assegurances, Tecnologies de la Informació i Comunicació, Contact Center i Oficines i Despatxos.

• Hem millorat considerablement les condicions dels treballadors en la negociació col·lectiva dels sectors financers i administratius, garantint el poder adquisitiu dels treballadors i treballadores amb la inclusió de la clàusula de revisió salarial en tots els convenis.





COMFIA-CCOO de Catalunya ha assumit en aquests Congrés el repte de treballar per superar la crisi econòmica en les millors condicions possibles, que ja preveiem des de fa un any, i adquireix per tant, AMB L'IMPULS DE L'EXPERIÈNCIA, un compromís amb el conjunt de persones treballadores dels sectors financers i administratius (financers, immobiliàries, empreses de serveis, etc.).

De cara al futur COMFIA-CCOO es proposa AMB L'IMPULS DE L'EXPERIÈNCIA (lema del Congrés):

• reforçar l'organització sindical en l'empresa, davant l'actual situació econòmica, com la garantia pel manteniment de condicions laborals; amb més afiliats i afiliades i amb més delegats i delegades sindicals.
• defensar i potenciar la negociació col·lectiva, com element clau per fer front al actual escenari.
• apostar per la formació dels treballadors i treballadores com a element de qualitat dels llocs de treball, a través de la realització d'un Pla de Carrera Professional adaptat a cada sector.
• impulsar la coherència i efectivitat en el camp de la RESPONSABILITAT SOCIAL en les empreses.

El 3r Congrés ha escollit a Carles Reitg com a Secretari General (amb el 82,5% dels vots) i la nova Comissió Executiva que portarà a terme les propostes pels propers quatre anys.


COMFIA-CCOO Catalunya