Negociació Conveni Oficines i Despatxos de Catalunya 2022

LA CEGUERA DE LA PATRONAL


Després de set reunions amb les organitzacions patronals, l’únic avenç que veiem és que s’aclareixen les postures. Els sindicats plantegem diferents millores o adaptacions de la llei que garanteixin els nostres drets.

- - - - - - - -

LA CEGUERA DE LA PATRONAL

Después de siete reuniones con las organizaciones patronales, el único avance que vemos es que se aclaran las posturas. Los sindicatos planteamos diferentes mejoras o adaptaciones de la ley que garanticen nuestros derechos.


Després de set reunions amb les organitzacions patronals, l’únic avenç que veiem és que s’aclareixen les postures. Els sindicats plantegem diferents millores o adaptacions de la llei que garanteixin els nostres drets. Ressaltem qüestions com:

  • Actualització salarial. És a dir, recuperar el poder adquisitiu perdut per l’augment del cost de vida. Pot ser que se li digui “increment”, però el que estem reclamant és que els nostres salaris mantinguin el mateix valor amb l'evolució dels preus.
  • Treball a distància. Regulació i compensació mínima. El conveni ha de regular i aclarir les pautes i uns mínims, especialment quant a compensació, tal com s'està regulant en altres sectors amb activitats semblants. No podem acceptar que la patronal tampoc vulgui establir al conveni de sector la compensació mínima per les despeses en què incorrem. No n'hi ha prou de precisar una mica més el nostre article 77 perquè compleixi amb la llei 10/2021. El conveni és una eina per regular el sector. La patronal diu que el preu s'ha de pactar individualment a l'acord entre l'empresa i la persona treballadora. I a les empreses ens diuen que estan esperant que s'indiqui al conveni abans de pactar res…. Això entra directament a la categoria ‘presa de pèl’.
  • PVD: pauses per ús de pantalles de visualització de dades. És un exemple més dels punts que hem tractat fins ara: la patronal es nega a marcar unes pautes generals a les PVD, no ho veuen precís ja que, segons ells, no fem activitats que necessitin tota la nostra jornada estar mirant a una pantalla … és un desconeixement total d'un sector que s'ha digitalitzat a marxes forçades a gairebé totes les activitats i la majoria dels llocs de treball... La mateixa llei indica que el conveni és el lloc on cal plasmar aquesta regulació.

Davant el col·lapse del sistema econòmic i social, l'augment de la desigualtat, la manca d'un projecte integrador de futur, en resum, la CEGUERA de les “elits” patronals no ens podem quedar impassibles.

Després de la ruptura de la negociació del V AENC, fem una CRIDA A LA MOBILITZACIÓ de tota l'afiliació, delegats i delegades i comitès d'empresa perquè donin suport activament les mobilitzacions que tant des d'UGT com des de CCOO estem organitzant.

 

CAL MOBILITZAR-SE PER UN CONVENI JUST!

CAL LLUITAR PER UNA SOCIETAT CENTRADA A LES PERSONES!

 

- - - - - - - -

Negociación Convenio Oficinas y Despachos de Catalunya 2022

LA CEGUERA DE LA PATRONAL

Después de siete reuniones con las organizaciones patronales, el único avance que vemos es que se aclaran las posturas. Los sindicatos planteamos diferentes mejoras o adaptaciones de la ley que garanticen nuestros derechos. Resaltamos cuestiones como:

  • Actualización salarial. Es decir, recuperar el poder adquisitivo perdido por el aumento del coste de vida. Puede que se le llame “incremento”, pero lo que estamos reclamando es que nuestros salarios mantengan el mismo valor con la evolución de los precios.
  • Trabajo a distancia. Regulación y compensación mínima. El convenio debe regular y aclarar las pautas y unos mínimos, especialmente en cuanto a compensación, tal como se está regulando en otros sectores con actividades similares. No podemos aceptar que la patronal tampoco quiera establecer en el convenio de sector la compensación mínima por los gastos en que incurrimos. No basta con precisar un poco más nuestro artículo 77 para que ‘cumpla ‘ con la ley 10/2021. El convenio es la herramienta para regular el sector. La patronal dice que el precio se ha de pactar individualmente en el acuerdo entre la empresa y la persona trabajadora. Y en las empresas nos dicen que están esperando a que se indique en el convenio antes de pactar nada…. Esto entra directamente en la categoría ‘tomadura de pelo’.
  • PVD: pausas por uso de pantallas de visualización de datos. Es sólo un ejemplo más de los puntos que hemos tratado hasta ahora: la patronal se niega a marcar unas pautas generales a las PVD, no lo ven preciso ya que, según ellos, no hacemos actividades que necesiten toda nuestra jornada estar mirando a una pantalla… es un desconocimiento total de un sector que se ha digitalizado a marchas forzadas en casi todas las actividades y la mayoría de los puestos de trabajo… La propia ley indica que el convenio es el lugar donde se debe plasmar esa regulación.

Ante el colapso del sistema económico y social, el aumento de la desigualdad, la falta de un proyecto integrador de futuro, en resumen, la CEGUERA de las ‘élites’ patronales no podemos quedarnos impasibles.

Después de la ruptura de la negociación del V AENC, hacemos una LLAMADA A LA MOVILIZACIÓN de toda la afiliación, delegados y delegadas y comités de empresa para que apoyen activamente las movilizaciones que tanto desde UGT como desde CCOO estamos organizando.

 

¡HAY QUE MOVILIZARSE POR UN CONVENIO JUSTO!

¡HAY QUE LUCHAR POR UNA SOCIEDAD CENTRADA EN LAS PERSONAS!