Conveni d\'Enginyeries - comunicació núm.10

NOVES PROPOSTES SOBRE TAULA SALARIAL, TELETREBALL I CLASSIFICACIÓ PROFESSIONAL


A la reunió de la taula negociadora celebrada el 6 d'octubre, CCOO i UGT van presentar la seva Proposta d’Augment salarial per al 2021, consistent en un 0,9 % des del nivell més baix partint d'una base de 14.000 euros per al nivell 8 i eliminant el nivell 9, tal com figurava a la plataforma de negociacions. Des de CCOO no hem volgut plantejar pujada salarial més enllà de l'any en curs fins conèixer què durada li donarem al Conveni objecte de negociacions fins saber el contingut que es va a modificar.


TECNIBERIA, por la seva part, manté que els 14.000 euros que es van acordar en el XIX Conveni inclouen tots els conceptes salarials (taula salarial, plus conveni i antiguitat), al que des de la posició sindical ens neguem, per entendre que l'antiguitat no pot quedar inclosa en aquest càlcul.

Tot i que no estava previst, s'aborden també el teletreball, que segueix sense haver proximitat entre les dues parts. Per CCOO i UGT el marc regulador mínim hauria de ser el que s'inclogui en el Conveni, establint, almenys, els mitjans, la compensació de despeses i aspectes de prevenció de riscos laborals, mentre que la patronal considera que hauria de tenir més valor un ACORD col·lectiu d'una empresa, tot i que rebaixi les condicions d'aquests punts pactades en el Conveni sectorial, cosa a la qual les dues centrals sindicals ens hi hem negat.

Després d'una llarga explicació, novament, de la nostra proposta de Classificació professional, i després de les seves pretensions que tornéssim a fer nosaltres el treball tècnic que comportar aquest tema sobre la seva proposta, vam acordar que Tecniberia presentés a la propera reunió una ampliació i desglossament de la seva proposta inicial, en la qual defineixin les funcions i la titulació i / o formació requerides per a cada nivell i no por grups professionals, com havien fet, ja que és inassumible per la nostra part una classificació professional en què les funcions i responsabilitats siguin les mateixes per dos nivells salarials diferents.

Per a CCOO es tracta de modificar completament la classificació professional que tenim per tal d'actualitzar les categories existents, incloure aquelles de línies de treball o tipus d'empreses que no es recullen en el conveni, però sí que estan sota la seva afectació (ITV, empreses certificadores , etc.) i definir de la manera més clara els factors que fan que una persona per la feina que exerceix s'enquadri en una categoria o en una altra, és a dir, establir uns criteris de titulació, formació, experiència, autonomia, iniciativa, responsabilitat, etc. que siguin definitoris per a cada nivell de l'conveni, per així reduir els "errors" en el moment de la contractació i minimitzar els conflictes que sorgeixen amb el pas el temps, a l'assumir funcions d'una categoria superior a la de l'contracte.

Esperem que Tecniberia es prengui seriosament la complexitat d'aquest treball i entengui la necessitat d'aquest canvi, per veure si en la propera reunió de el 2 de novembre, podem abodar la classificació professional en profunditat i d'una manera més seriosa.

Si necessites ampliar informació o necessites algun aclariment sobre el contingut de l'XX Conveni Nacional d'Empreses d'Enginyeries i Oficines d'Estudis Tècnics no dubtis a posar-te en contacte amb la delegada o delegat de CCOO al teu centre de treball o escriure a aquest mail.

CCOO Servicios