Divendres 30 de novembre a Barcelona, Portal de l?Àngel-Plaça Catalunya a partir de les 12 hores

CCOO fa campanya per un consum responsable que faciliti la conciliació de les persones treballadores al comerç


El Black Friday és el començament del desembre "black" per a les persones treballadores del comerç. El proper mes de desembre el comerç obrirà quasi tots els festius i diumenges.  CCOO de Serveis de Catalunya fa una campanya de difusió entre la clientela en diferents centres comercials de Catalunya, ?Al comerç volem conciliar!?, per demanar que prenguin uns hàbits de compra i consum responsable que facilitin la conciliació de la vida laboral i familiar de les persones treballadores al comerç.


Per a CCOO comprar en festius i diumenges no és necessari donat l'obertura d'horari comercial en dies laborables, de dilluns a dissabte, que pot ser suficient per trobar un temps per comprar. CCOO constata que obrir festius i diumenges no incrementa el volum de vendes sinó que queda repartit: el que es compra en festiu és el que no es compra de dilluns a dissabte.

CCOO constata que l'augment d'ocupació per aquestes dates, precària i temporal, es produeix per l'increment de les vendes i no per obrir en festius i diumenges. Per a la majoria de les persones treballadores del comerç, més de 240.000 a Catalunya, aquestes dates les suposa modificar la jornada i no poder gaudir i preparar les festes com a tothom.

CCOO també demana a la clientela que es compri dins de l'horari comercial i es surti dels establiments abans de l'hora de tancament, la qual cosa facilitarà que les persones treballadores puguin acabar la jornada laboral a l'hora establerta, com a dret irrenunciable, i no tenir que allargar l'horari.

CCOO ve reclamant un horari de tancament dels comerços d'acord a com ho fan els transport públic, els hàbits dels àpats i el descans nocturn, així com la programació de televisió i la dels espectacles? i establir el horari comercial màxim fins a les 21 h durant tot l'any, per apropar-se a horaris europeus.

La campanya està prevista realitzar de cara al mes de desembre a diferents centres comercials d'arreu de Catalunya. El passat divendres 23 de novembre va iniciar-se a Mataró Parc coincidint amb el  "Black Friday" on es va constatar una bona acollida entre la clientela. Alhora el dijous 29 de novembre es va realitzar a Girona durant el matí pel carrer comercial de Joan Maragall.

CCOO Serveis Catalunya


La propera acció es realitzarà divendres 30 de novembre a Barcelona:

Divendres 30 de novembre a partir de les 12 a Barcelona, Portal de l'Àngel-Plaça Catalunya