CONVENI HOSTALERIA CATALUNYA

Algun avenç encara que insuficient


El dia 13 de juliol de 2017 es va reunir la comissió negociadora del conveni.

En aquesta reunió la patronal ha lliurat nou document en el qual matisa algunes propostes i presenta altres noves. Entre les novetats destaquem les següents:


·                  Respecte a l'increment salarial, han plantejat, en lloc d'un 1,5% per a cada any de vigència, un 1,8% per a l'any 2017 i un 1,7% per als anys 2018 i 2019.

Plantegen abonar nocturnitat en el sector de la restauració de Barcelona a partir de les 12 de la nit.

·         Creació d'una comissió per negociar tot el tema de categories dels establiments del sector de restauració.

Ens seguim oposant a les retallades plantejades en els premis de vinculació, manutenció, acumulació del descans setmanal per períodes de quatre setmanes, així com a noves retallades com el plantejat per a la nocturnitat.

En l'aspecte que sí que hi ha acord és respecte a la subrogació en el sector de la restauració, ja que ha estat possible buscar un redactat de consens.

D'altra banda, la patronal segueix sense assumir cap proposta del document de prioritats que lliurem en anteriors reunions: ultraactivitat, contractació a temps parcial, pràctiques no laborals, externalitzacions, jornada, descans setmanal, vacances, llicències retribuïdes, increment salarial, manutenció, complement en situació d'incapacitat temporal, etc.

També dir que hem conegut al detall les dades de l'Increment de Preus al Consum (IPC) a data de juny. D'aquestes dades es desprèn un increment dels preus vinculats al sector turístic, dades que demostren que els beneficis empresarials segueixen creixent mentre els salaris es devaluen.

És necessari pactar increments salarials per sobre de l'IPC. L'any 2016 els salaris en el sector van pujar un 0,9% mentre els preus van créixer un 1,6%.

CCOO continuarem amb les mobilitzacions amb l'objectiu d'aconseguir un conveni digne que serveixi per eradicar la precarietat, que millori el poder adquisitiu  dels salaris i millori la conciliació de la vida laboral i personal.

La propera reunió serà el dijous 27 de juliol de 2017 a les 16:30h.

Prèviament ens concentrarem a la seu de la patronal a les 16 h a Via Laietana 47.

Seguirem informant!



CCOO Serveis Catalunya