Trobada del 7 de juliol a Barcelona

CCOO realitza una trobada de Cambreres de pisos a la ciutat de Barcelona





Dijous 7 de juliol la Federació de Serveis de CCOO va organitzar una trobada amb les cambreres de pisos en l'àmbit de la ciutat de Barcelona dins de la campanya per la dignitat professional en Turisme. La trobada va comptar amb la participació de l'àrea de salut laboral, el responsable del sector d'hostaleria i Ernest la Canyada autor del llibre "Las que limpian los hoteles, Historias ocultas de precariedad laboral".
Aquesta trobada ha servit per ratificar la precarietat laboral que sofreix el sector hostaler i com a màxim exponent d'aquest en concret el Col·lectiu de cambreres de pisos:

Precarietat que es constata amb les externalitzacions de serveis que es realitzen en els establiments hotelers de la ciutat i que vulneren sistemàticament les condicions tant socials com a econòmiques dels treballadors afectades, en deixar d'aplicar-los el conveni d'Hostaleria i veient-se minvats els seus salaris fins a en un 40 %.

Es detecten companyes que treballen a preu fet les quals arriben a percebre 2 euros per habitació realitzada. Contractacions a jornada pseudoparcial sent en realitat jornades de temps complet, amb la conseqüent allargament de jornada sistemàticament i les quals no són reconegudes ni compensades.

Per tot això demanem també major control per part de la Inspecció de treball sobre aquestes maneres de sobreexplotació laboral.

Des de CCOO seguim denunciant totes aquestes pràctiques abusives i il·legals que es realitzen en sector.

CCOO Serveis Catalunya