CCOO denuncia que AudingIntraesa vol una nova retallada del salari que suposaria un 22%


Els representants de CCOO exigeixen la retirada de la mesura de Modificació Substancial de les condicions de treball ja que la considera desproporcionada i injustificada, davant l'augment de la facturació i previsió de negoci per a aquest exercici.


En els darrers anys l'empresa ha executat dos EROS i una altra rebaixa de les condicions (article 41), que va comportar una retallada de fins el 30 % dels salaris.

Des del passat 23 de febrer AudingIntraesa planteja una nova rebaixa de salaris a través d'un expedient de regulació per l'article 41, data en què es va constituir la taula de negociació entre els representants dels treballadors (de 10 representants de CCOO, comitè d'empresa de Barcelona i un representant de Madrid) i la direcció de l'empresa.

La direcció de l'empresa justifica presentar aquest nou expedient per causes econòmiques amb importants pèrdues i caigudes de marges des de 2009, anys en que la plantilla ha passat de 420 als 150 treballadors i treballadores actuals. 

La posició de la direcció de l'empresa ha portat a que les negociacions no poguessin avançar per la qual cosa un cop consultada la plantilla es va decidir convocar una jornada de vaga pel 11 de març, que es va desconvocar ja que des del Tribunal Laboral de Catalunya es va aconseguir ampliar el termini de negociació en 15 dies, pel 13 de març.

Un cop finalitzat el termini de consultes sense acord, el conjunt de la plantilla va ratificar la decisió de continuar amb les mobilitzacions.

L'empresa va decidir aplicar la mesura de reducció salarial de fins un 27% de forma unilateral, per la qual cosa el 26 de març es va fer la primera jornada de vaga parcial, manifestant-se davant la seu de l'empresa a Sant Joan Despí i concentrant-se davant les oficines de l'accionista majoritari, el fons de capital-risc SUMA CAPITAL a on es va lliurar i llegir un manifest (Manifest 26 de març).

Aquest capital risc rep diners de la Generalitat de Catalunya per la inversió en la internacionalització de les empreses catalanes.

El passat dijous 16 d'abril es va tornar a l'acció de vaga parcial i concentracions. Properament es reprendran més accions si no canvia la posició de l'empresa i no es desbloqueja la marxa de les negociacions. (Manifest 16 d'abril)


CCOO Serveis Catalunya

Abril 2015