Comerç tèxtil de Barcelona

PRINCIPI D'ACORD CONVENI COL·LECTIU DEL COMERÇ TÈXTIL DE BARCELONA


El passat 20 juliol 2016 va tenir lloc una reunió de la comissió negociadora del comerç del tèxtil de Barcelona.

En aquesta reunió es va arribar a un principi d'acord verbal, que haurà de signar-se el proper dijous 28 de juny.
La patronal va fer marxa enrere a les seves propostes per poder distribuir la jornada de manera irregular de manera unilateral per part de l'empresa i a la seva proposta de que les vacances es puguin distribuir al llarg de l'any.
El principi d'acord seria per a tres anys (2016-2018) i conté avenços importants:
  • L'increment salarial per a l'any 2016 seria de l'1% (que se sumaria a la revisió signada recentment del 0,8% sobre la taula salarial del 2015). Per a l'any 2017 seria del 1,3% i per al 2018 de l'1,4%.
  • Millorem redactats de conveni que regulen la garantia "ad personam", els incentius, la comissió paritària, calendari laboral, els permisos no retribuïts, les excedències, seguretat i salut en el treball, etc.
  • Millorem els descomptes en compres i el gaudi de les llicències retribuïdes en cas d'hospitalització de familiars.
  • Es pacta la no pèrdua de vigència del conveni. Un cop denunciat es manté de manera íntegra fins a l'entrada en vigor d'un nou acord, en contra del que es preveu amb la nova reforma laboral.
  • La distribució irregular es podrà realitzar només si s'acorda amb la Representació Legal dels Treballadors.

CCOO realitzarà assemblees i consultes per decidir la signatura del conveni, que està previst que ja sigui al mes de setembre.
CCOO aposta per un conveni de recuperació de drets i del poder adquisitiu dels salaris després de diversos anys de contenció salarial i de dues reformes laborals que han afectat de manera molt negativa al conjunt de treballadors i treballadores del sector.

La propera reunió serà el proper dijous 28 de juliol del 2016.

Seguirem informant!