CCOO Serveis exigeix a l´empresa un Pla d´Ocupació que doni estabilitat a la plantilla.

CCOO es concentra contra els continus acomiadaments en HP


El sindicat ha convocat una concentració demà 5 de maig, de 9 a 10 hores en el Reciento Firal IFEMA de Madrid per protestar contra la precarització de l'ocupació en HPE (Hewlett Packard Enterprise), en el que participaran delegats i delegades de les seus de Catalunya de les empreses del Grup HP.


Este artículo se publicó originalmente en TIC (Tecnologias de la Informacion) ,

La secció sindical estatal de CCOO Serveis en el grup d'empreses d'HPE es manifestarà demà dijous 5 de maig en IFEMA amb motiu de l'acte promocional REIMAGINE 2016 organitzat per l'empresa per presentar el seu catàleg de productes als clients.

El motiu és la falta de resposta a la petició d'obertura d'una taula de negociació per acordar un Pla d'Ocupació, després d'estar en converses des de la tardor passada amb aquest objectiu. Aquest Pla d'Ocupació haurà de posar fi a la política d'acomiadaments contínues als quals l'empresa ha sotmès a la plantilla en els últims quatre anys i donar una mínima estabilitat a la plantilla, bàsica per exercir el nostre treball com esperen els clients que fem.

En aquests mesos de converses no s'ha avançat prou; l'empresa es manté en la seva posició de tenir flexibilitat per acomiadar com i quan vulgui sense justificació alguna més que la seva voluntat i capacitat de fer-ho, mentre manté un volum molt important de subcontractació, que per cert ha estat declarada com a cessió il·legal per l'autoritat laboral i per la qual ha pagat més de 180.000 euros de multa.

A més, l'empresa practica una política de deslocalització a tercers països molt agressiva de la qual són corresponsables els clients de la companyia, motiu pel qual ens dirigirem a ells per informar-los en primera persona dels efectes que això comporta, tant a nivell de qualitat de servei com sobre els treballadors de l'empresa al nostre país.

Des de CCOO s'ha presentat a l'empresa una proposta raonable, factible i viable basada en la voluntarietat, recol·locació, formació, permisos especials, etc, i se li ha dit que procedeixi a l'obertura d'una taula de negociació formal amb l'objectiu d'aconseguir un acord en matèria d'ocupabilitat, que haurà de ratificar la plantilla, i que durant el procés de negociació cessin tots els acomiadaments.

Esperem que aquesta acció serveixi per desbloquejar la negociació, de no ser així, se sotmetran consultes a la plantilla per determinar el curs de les següents accions a realitzar.

CCOO Serveis HP Catalunya

>> Concentració 5 de maig, de 9 a 10 hores en el "Reciento Firal IFEMA de Madrid"