Col.lectivitats

CCOO recupera i defensa els teus drets!


L'acció sindical desenvolupada per CCOO aconsegueix acabar amb un nivell retributiu il·legal i aconsegueix, en l'àmbit estatal, increments salarials molt superiors als pactats per UGT a Catalunya.

Tal com vàrem informar el 21 de setembre de 2015, UGT de Catalunya i la Patronal ACERCO van signar el II Conveni col·lectiu per al sector de col·lectivitats. CCOO no varem signar aquest conveni perquè considerem que es consolidaven les retallades del primer conveni i contemplaven noves pèrdues de drets.

De no haver-se signat aquest acord a Catalunya, amb la signatura del conveni estatal els salaris s'haguessin incrementat en un 1,5% en lloc d'un 0,4%, és a dir, que hem perdut l'oportunitat d'incrementar el salari un 1,1% més.

Aquest fet confirma el que venim denunciant des de CCOO, que l'acord de Catalunya ha estat negatiu per als interessos dels treballadors i de les treballadores.

Recordem que un dels motius pels quals CCOO no vàrem signar l'acord va ser que es mantenia un nivell retributiu per a menors de 35 anys d'11.000 euros bruts/any declarat il·legal pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, si bé és cert que també es pactava que si el Tribunal Suprem ratificava la il·legalitat del nivell retributiu d'11.000 euros bruts, el nivell Bis s'incrementaria d'1 a 2 anys. 
Després de la signatura d'aquest conveni col·lectiu, la Federació de Serveis de CCOO de Catalunya va registrar un escrit en el Departament d'Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya sol·licitant a l'Autoritat Laboral que, en les seves funcions de control de legalitat dels convenis col·lectius, tingués en compte que aquest conveni contemplava un aspecte declarat il·legal pel Tribunal Superior de Justícia.

CCOO celebra que s'hagi tingut en compte la nostra petició i hagin obligat a les parts signatàries (UGT i patronal) a eliminar aquest nivell retributiu. D'altra banda lamentem que, encara que ja estava previst com a part de l'acord, el nivell retributiu Bis pugui aplicar-se durant 2 anys en lloc d'1 any com estava en el conveni anterior.


Compromesosamb tu  dia a dia!