Negociació col.lectiva BANCA

ES HORA DE CONCRETAR


Des de l'inici de la negociació del Conveni de Banca, CCOO venim advertint que la seva continuïtat està en perill per culpa de la Reforma Laboral i per l'actitud de l'AEB d'identificar modernització amb retallada de drets salarials i de condicions de treball.

El Conveni d'Estalvi va començar encara pitjor, i allà segueix. La patronal va copiar tot el de l?AEB i a més Bankia s'ha entestat a generalitzar la jornada partida. CCOO vam dir que així no hi ha Conveni possible i que només deixen dues sortides: o renúncia a les seves pretensions o vaga. La mobilització va començar amb cartells i ocupacions a Bankia, denuncia a l'Audiència Nacional, i segueix amb concentracions en les seus de les caixes i ahir mateix a la CECA.

Com ha evolucionat la negociació a Banca? Abans de l'estiu, molt malament. Després vam aconseguir que l'AEB s'assegués a fer una negociació real, explicada i amb alternatives, a la recerca d'un acord de Conveni, i renunciant a l'intent d'imposició. D'aquí han sortit múltiples reunions de treball, les posicions estan més definides, i coneixem els marges d'una part i de l'altra.

Però ja és hora de concretar. El Conveni venç, per la Reforma Laboral, el 19 de desembre de 2015, un any des de la seva denúncia. Les fórmules d'acord poden ser complicades, tant des del punt de vista tècnic i jurídic, com sobretot perquè es pretenen introduir canvis importants, que encara necessiten de propostes concretes i negociació per trobar l'acord.

En conseqüència, a la Mesa d'avui CCOO hem proposat donar-nos temps i alhora concretar els continguts del Conveni. En la nostra opinió, procedeix tornar a reunir la Mesa -s'ha decidit que sigui el proper 1 desembre- i acordar:
  • L'increment salarial per al 2015, a pagar en aquest any i amb efectes 1 de gener. Proposem l'1,0%.
  • La pròrroga de la vigència del Conveni. Fins al 31 març 2016.
  • Decidir un principi d'acord sobre les matèries que poden configurar el Conveni. En la nostra opinió, a més de la salarial, cal abordar un nou model de classificació i de carrera professional i un capítol d'ocupació, a més de precisions sobre salut laboral, igualtat, o introduir normes deontològiques de la professió. No contemplem variació en les percepcions d'antiguitat, ampliar la mobilitat geogràfica o generalitzar la jornada partida.
Seguim treballant, seguirem informant.
ÉS TEMPS D?AVANÇAR, ÉS TEMPS D?UN BON CONVENI