UGT i la Patronal signen el preacord del conveni de col?lectivitats

CCOO no subscrivim el preacord encara que ho sotmetrem a votació entre la nostra afiliació


Des de CCOO lamentem que des de l'acord entre UGT i la patronal per negociar un conveni en el sector de col·lectivitats desvinculat del conveni d'hostaleria hem retrocedit en drets en els dos convenis que s'han negociat.


Tal com informem després de la reunió del passat 20 de juliol de 2015 s'han acordat les següents modificacions:

·         Conveni de quatre anys de durada (2014-2017)

·         Festes no recuperables: no pagar, com es feia fins ara, la compensació econòmica quan no es treballen i coincideixen amb el descans setmanal. Abonar el 50% en lloc del 40% quan es treballen.

·         Manteniment del nivell retributiu per a menors de 35 anys d'11.000 euros bruts/any.

·         Nivell V bis: si la sentència pendent del Tribunal Suprem ratifiqués la il·legalitat del nivell retributiu d'11.000 euros bruts, el nivell V bis s'incrementaria d'un any a dos.

·         Premi de vinculació: no es percebria, com si ocorre ara,  en el supòsit de dimissió voluntària per part del/la treballador/a.

·         Increment salarial:

0% per a l'any 2014, 0,4% per a l'any 2015, 1% per a l'any 2016 i 1,5% per a l'any 2017.

CCOO entenem que la proposta d'increment salarial per als anys 2014 i 2015 és insuficient. A més, s'insisteix a mantenir un nivell retributiu en funció de l'edat del/la treballador/al fet que el Tribunal Superior de Justícia ja ha dit que és il·legal i es mantenen qüestions que empitjoren l'actual redactat del conveni.

El principi d'acord ho sotmetrem a votació el proper dia 16 de setembre de 2015 a les 10:00h a la sala 43 (4ª planta) dels locals de Via Laietana i aquest mateix dia a la tarda està prevista la signatura del conveni.

Seguirem informant!


CCOO Serveis Catalunya