conveni col·lectiu d'estalvi

Es constitueix la comissió negociadora del conveni col·lectiu d'estalvi


A 22 de gener s'ha constituït la Comissió Negociadora del Conveni Col·lectiu d'Estalvi que afectarà a prop de 80.000 treballadors i treballadores. CCOO, gràcies a la confiança obtinguda de la plantilla en les recents eleccions sindicals, ostenta la majoria, seguida de CSICA, UGT, CIG, CIC i altres.


El present Conveni afectarà a les antigues entitats d'estalvi, Caixabank, Bankia, Ibercaja, Unicaja, CEISS, Abanca, Liberbank, BCCM, BMN, CajaSur, Catalunya Banc, Cecabank i a les entitats que encara conserven l'estatus de Caixes, Pollença i Ontinyent.

Representació en la taula de Conveni

 

Delegats/es

%

representació

%

en mesa

Nombre

representants

CCOO

801

32,14%

35,65%

5

CSICA

627

25,16%

27,90%

4

UGT

485

19,46%

21,58%

3

CIC

321

12,88%

14,29%

2

CIG

13

0.52%

0,58%

1

ALTRES

245

9,83%

-

-


Un Conveni de normalització

CCOO aposta per un conveni de normalització ja que?

- El gruix de la reestructuració del sector, en el que només han quedat 14 entitats de les 45 existents, sembla gairebé conclòs; encara que mai es poden descartar noves operacions societàries.

- Les exigències de capital imposades per Basilea III es compleixen de manera folgada en la majoria de les entitats del sector.

- Les previsions econòmiques generals semblen millorar i amb elles, lògicament, les de les entitats financeres.

No obstant, no hem de minimitzar els obstacles i dificultats que haurem de superar en aquesta negociació, entre ells la darrera Reforma Laboral, que lamentablement, dóna preeminència a les empreses enfront dels treballadors/as.

Les premisses de CCOO en la negociació

Després dels duríssims ajustaments, contra els que ens hem mobilitzat i hem aconseguit acords per a minimitzar el dany a les plantilles, considerem que cal abordar:

-  Creació d'ocupació, com a primer i més important objectiu després de la intensa reestructuració laboral viscuda, que resti pressió i càrregues de treball a la plantilla actual.

-  Increments salarials nets, generalitzats i recuperant poder adquisitiu.

-  Millores en la jornada laboral, que permetin avanços en conciliació i en igualtat d?oportunitats, avaluació dels riscos psicosocials i engegada de mesures correctores.

-  La defensa de la professionalitat, mantenint la classificació d'oficines, regulant noves funcions, adequant la formació al desenvolupament i necessitats professionals i objectivant el salari variable.

-  Impulsar i desenvolupar altres beneficis socials.

S'ha fixat la següent reunió de la taula negociadora per al pròxim dia 12/02/15

En breu, informarem sobre la plataforma detallada que CCOO presentarà per al present Conveni Col·lectiu.

Agrupación del Sector Financiero - CCOO Servicios