CCOO guanya, per sisena vegada, les eleccions sindicals a les caixes a Catalunya


CCOO ha guanyat les eleccions sindicals realitzades el 26 de novembre al sector de Caixes d'Estalvi a Catalunya, així com a tot l'estat. Amb aquestes votacions la Federació de Serveis de CCOO Catalunya revalida els resultats obtinguts en anteriors eleccions (2010, 2006, 2002, 1998 i 1994), assolint la majoria en les caixes que han celebrat eleccions.


S'han realitzat les eleccions a processos electorals de 5 caixes, on CCOO ha presentat 281 candidats/tes dels 282 representants escollits en total.

En còmput global, en aquest comicis s'han escollit menys del 50% dels representants que es van escollir en les anteriors eleccions sindicals del sector (s'ha passat de 578 representants l'any 2010 a 284 aquest any) ja que el nombre d'entitats que votaven avui s'ha reduït de 12 a 5 (l'any 2010 el nombre de representants a escollir ja es va reduir respecte l'any 2006 passant de 612 a 578), motivat principalment per les fusions d'entitats, les reduccions de personal que s'han patit en el sector, les integracions d'UNNIM al BBVA i de Caixa Penedès i la CAM al Banc de Sabadell i que Ibercaja Banco vota en diferent data.


Els resultats de les eleccions celebrades l'any 2010 van ser els següents:


És important remarcar el paper que ha jugat CCOO en la reestructuració del sector durant aquests últims quatre anys, uns moments que no han estat gens fàcils i en els que s'han hagut de viure situacions molt dures per les plantilles, reduccions de personal, modificacions de les condicions de treball, augment de les pressions comercials, etc... CCOO ha assolit el seu paper de sindicat majoritari al sector tractant de cercar sortides que minimitzessin l?impacte de les citades mesures mitjançant la negociació i l?acord però també mitjançant la mobilització en aquells llocs on aquesta ha estat necessària.

Des de CCOO volem agrair molt sincerament la confiança de tots aquells companys i companyes que ens han dipositat la seva confiança i ens han votat. Sabem que tenim una gran responsabilitat per endavant, ja que és aquest recolzament i no cap altre el que ens legitima en la nostra tasca diària i continuarem treballant i lluitant des d?avui mateix per tal de defensar i conquerir els drets laborals i socials que han estat minvats en aquest últim període.  

Serveis CCOO Catalunya