25 de novembre. Dia internacional per a l'eliminació de la violència contra les dones


Amb motiu del 25 de novembre, Dia Internacional per a l'eliminació de la violència contra les dones, manifestem el nostre més contundent rebuig a la insuportable violència contra les dones, una sagnant conseqüència de la discriminació, la desigualtat, l'absència de prevenció i protecció necessàries per combatre el que constitueix una greu violació dels drets humans.



Denunciem l'agreujament dels factors de la violència estructural: l'absència de polítiques educatives, l'increment de la desprotecció social, el major atur, la feminització de la pobresa, la insuficiència de recursos públics per a la prevenció, protecció i atenció a dones víctimes de violència; són factors de risc que afavoreixen l'increment de la violència contra les dones.

Des de començament d'any fins a la data 43 dones han estat assassinades; d'elles sols 12 havien denunciat i sol 3 tenien mesures de protecció en actiu.

Davant l'evident fracàs en la lluita contra la violència de gènere, volem fer èmfasi que l'autonomia econòmica, la coeducació, la resposta institucional i la implicació del conjunt de la societat són factors clau perquè les dones facin efectiu el seu dret a desenvolupar les seves vides en llibertat, dignitat i igualtat.

Manifestem el nostre compromís contra la violència de gènere i reforcem l'acció sindical dirigida a introduir en la negociació col?lectiva i en els plans d'igualtat garanties de protecció laboral i difondre els drets i prestacions adreçats a les treballadores víctimes de violència de gènere. Així mateix, impulsar la negociació de protocols d'actuació davant l'assetjament sexual i l'assetjament per raó de sexe.

Fem una crida a participar en les diferents mobilitzacions que la nostra organització ha convocat, per manifestar el nostre compromís amb l'eradicació de la violència contra les dones. Més informació www.ccoo-serveis.cat

Secretaria de la dona - 25 de novembre 2014

AGENDA ACTES:

DIMARTS 25 de Novembre

CCOO s´adhereix a l´Acte commemoratiu del 25N i a la Manifestació unitària.

Acte Conmemoratiu 

Lloc: Plaça Sant Jaume

Hora: 13h (A les 12:45h a la seu de Via Laietana)


Manifestació unitària


Lloc: Canaletes 

Hora: 19h