Sota el lema "Més persones, millor sindicat"

Es constitueix la Federació de Serveis de CCOO de Catalunya


Demà dimecres 17 de setembre es constituirà la Federació de Serveis de CCOO de Catalunya com a resultat de la fusió de la Federació de Comerç, Hostaleria I Turisme (FECOHT) i la Federació de Serveis Financers i Administratius (COMFIA). Quedant així agrupats en la mateixa federació els sectors de Comerç, Supermercats, Grans magatzems, Banca, Estalvi, entitats financeres, Hostaleria, Col·lectivitats, restaurants i bars, Turisme, Joc, Assegurances, Mútues, TIC, Contact Center, Enginyeries, ETT, Oficines i Despatxos, Gestories, Empreses de serveis, ITV, ONG, associacions... entre altres.


El Congrés Constituent de la Federació de Serveis de CCOO de Catalunya tindrà lloc a la sala d?actes de la seu de CCOO de Catalunya, Via Laietana 16, a partir de les 11.30 h del matí, un cop els 250 delegats i delegades d?ambdues federacions hauran pres part a primera hora en els respectius congressos de dissolució.

Aquest Congrés Constituent respon amb el compliment de l?objectiu marcat pel sindicat en el passat Congrés Confederal d?adequar les seves estructurals territorials i federals a les noves realitats econòmiques i socials, procés que realitzaran properament la constitució dels sindicats intercomarcals de Serveis amb les seves respectives conferències i que ja es va realitzar el passat 14 i 15 de juliol amb la constitució de la Federació de Serveis de CCOO estatal.

La nova federació vol donar resposta a les canviants realitats laborals i l'objectiu que es planteja és impulsar una organització encara més útil i eficient per a la seva afiliació (37.300 persones) i a la representació amb més de 5.300 delegats i delegades i a totes les persones treballadores a les quals representa, amb la responsabilitat que suposa ser la primera força sindical en representació en els sectors del seu àmbit competencial (43,39 %).

El 60 % de la població ocupada a Catalunya (1,7 milions de persones) estan ocupades en sectors econòmics on està present i activa la nova federació, sectors que han anat guanyant pes en l'economia fins a aconseguir un 51,6 % del PIB a Catalunya.

Els eixos estratègics que planteja la nova federació són la defensa de la negociació col·lectiva i els drets laborals (en perill per la reforma laboral), l'articulació d'aquesta a través dels convenis col·lectius, l'estructuració sectorial com a mitjà de participació de l'afiliació, la transparència i la gestió eficient dels recursos.

La Federació de Serveis es proposa reforçar la seva presència en les empreses, situant a les seccions sindicals com l'eix fonamental per a l'acció sindical i àmbit bàsic de participació, dotant-les dels recursos necessaris per ser el subjecte actiu que porta les posicions del sindicat als centres de treball, fomentant el debat i participació en el conflicte laboral i social.

La Federació de Serveis de CCOO de Catalunya subratlla el seu compromís en la defensa, promoció i millora de les condicions de treball, en el seu rebuig de tota forma de precarietat, per una ocupació digna i amb drets, en la seva aposta per la igualtat d'oportunitats i la no discriminació; i en l'àmbit sociopolític la seva defensa de l'estat social i democràtic, amb amplis drets de ciutadania.

Serveis CCOO de Catalunya