COMFIA-CCOO convoca una vaga de 24 hores en Grup MGO davant la crítica situació de la seva plantilla


Després de tres expedients de regulació d'ocupació consecutius, la situació laboral no ha millorat gens i Grup MGO continua sense pagar les nòmines endarrerides i incrementant la càrrega de treball, la qual cosa suposa un calvari per als seus treballadors i treballadores.


Per això, el sindicat convoca una vaga de 24 hores dilluns 30 de Juny, a més de concentracions als centres de treball de Madrid, Barcelona i Canàries.

La situació de la plantilla de Grup MGO S.A., empresa que es publicita com a líder en el sector dels Serveis de Prevenció Aliens, és crítica. Alguns treballadors han hagut de recórrer a Bancs d'Aliments per donar de menjar a les seves famílies o fins i tot es troben a la vora del desnonament per no poder fer front a la hipoteca, ja que l'empresa els deu diversos mesos de salari.

Aquest panorama comporta efectes nocius sobre la salut de la plantilla, que està presentant símptomes constants d'ansietat, quadres depressius, desesperança, frustració, ira, etc.

MGO deu a la seva plantilla un 90% de la nòmina de desembre, les nòmines completes de gener i maig, i tot apunta al fet que tampoc cobraran la nòmina de juny. A més, des de 2010, els treballadors vénen suportant la inaplicació del salari de conveni, pressions per acceptar reduccions de jornada i salari individuals, no cobren dietes ni quilometratge, comissions per venda o recuperació d'impagats, a més de suportar sobrecàrregues permanents de treball.

L'empresa ha aplicat tres Expedients de Regulació d'Ocupació consecutius des de 2012, en els quals hi ha hagut reduccions de jornada i salari d'un 20% i més de 200 persones es troben amb el contracte suspès.

Grup MGO és un clar exemple de com les empreses han utilitzat la Reforma Laboral com a instrument per finançar l'activitat empresarial a costa del salari de la seva plantilla. Gràcies a les reformes introduïdes per aquesta llei en matèria de negociació sindical, les organitzacions empresarials porten retardant la signatura del Conveni Col·lectiu des de 2011.

MGO es troba adherida a ASPA i ANEPA, dos de les patronals de Serveis de Prevenció, un sector que està immers en la cerca de la competitivitat per preus, la qual cosa ha deteriorat molt les condicions laborals de les plantilles. No cal oblidar que en el Consell d'Administració i Assessor de l'empresa figuren noms com Ricardo Martí Fluxá, Rodolfo Martín Villa, Gustavo Suárez Pertierra, Josu Jon Imaz o Carlos Mayor Oreja, personalitats polítiques que sembla no tenir interès en què aquesta situació es desbloquegi.

COMFIA-CCOO demana un major control per part de l'Administració sobre els Serveis de Prevenció que possibiliti comprovar si disposen dels recursos legalment exigits per prestar els seus serveis amb la qualitat requerida.

Per tot això, el sindicat convoca una vaga de 24 hores en Grup MGO el dilluns dia 30, que serà acompanyada de concentracions en diversos centres de treball per denunciar aquesta situació i exigir una solució justa per a la plantilla.

COMFIA-CCOO


Vaga 30 de juny -
Concentració centre de treball de Barcelona de Grupo MGO: 
C\ Rocafort, 91 bis - 10:00 a 14:00

>>VÍDEO VAGA 30 de juny a Grup MGO