Jornada 21 de juny de 2016

DEFENSA DEL DRET DE LES PERSONES MALALTES A DESCANSAR AMB TRANQUIL·LITAT PER RECUPERAR LA SEVA PLENA SALUT


DRET A LA PLENA SALUT.- El dret a descansar i recuperar-se està qüestionat entre les mútues i l'ICAM a favor de les empreses, davant aquest fet les persones treballadores malaltes es veuen obligades a tornar al treball molts cops sense estar recuperades del tot per poder exercir en condicions la seva feina. Des de CCOO Serveis hem tractar aquest fet, cada cop més preocupant, amb l'objectiu de fer-lo visible i cercar possibilitats d'intervenció sindical.


Este artículo se publicó originalmente en CATALUNYA (CCOO Serveis Catalunya) , GIRONA (Sindicat Intercomarcal de CCOO Serveis Comarques Gironines) , TARRAGONA (Serveis CCOO Tarragona) , LLEIDA (Serveis CCOO Terres de Lleida) , VOCC-CATC (Serveis CCOO Vallès Occidental - Catalunya Central) , VORMAROS (Serveis CCOO Vallès Oriental - Maresme - Osona) , BLLAPAG (Serveis CCOO Baix Llobregat - Alt Penedès - Anoia - Garraf) , s.financer (Sector Financer CCOO Serveis Catalunya) , serveistecnics (Agrupació Serveis Tècnics Catalunya) , s.Comerç (Sectorial de Comerç CCOO Serveis Catalunya) , s.hostaleria (Sectorial d'Hostaleria CCOO Serveis Catalunya) ,
Jornada en DEFENSA DE DRET DE LES PERSONES MALALTES A DESCANSAR AMB TRANQUIL·LITAT PER RECUPERAR LA SEVA PLENA SALUT
Dimarts, 21 de juny a partir de 9.45h
Sala 42, 4a planta de Via Laietana 16, seu de CCOO de Catalunya

Programa de la Jornada

9.45 Recepció de participants i lliurament de la documentació.

10.00 Presentació i benvinguda.
Ramón González, Secretari d'Acció Sindical de la Federació de Serveis de CCOO de Catalunya.

10.15 "Defensa jurídica de les altes mèdiques i econòmiques indegudes"
Cristina Jiménez, Advocada i Responsable de l'Assessoria Jurídica de la Federació de Serveis de CCOO de Catalunya. Experta en Dret Laboral i Seguretat Social.
"El metges de la Sanitat Pública i la seva necessària implicació en la conservació de l'equilibri físic i emocional dels seus pacients"
Marina Saavedra, metgessa d'urgències i emergències en l'Hospital de Calella. Metgessa de família. Responsable de Salut Laboral de la Federació de Sanitat de CCOO de Catalunya.
"El mercat laboral actual, la precarietat i l'impacte psicològic en les persones treballadores" Mónica Pérez, Secretària de Salut Laboral de la Federació de Serveis de CCOO de Catalunya. Psicòloga i Tècnic Superior en PRL.

11.20 Descans i Pausa

11.45 "Defensa jurídica de les malalties amb origen laboral i que són desviades al sistema públic" Antoni Rubio, Advocat de l'Assessoria Jurídica de la Federació de Serveis de CCOO de Catalunya. Galeria fotogràfica a Facebook:



Expert en Dret Laboral.
"La problemàtica de les malalties i trastorns emocionals i d'origen psicosocial"
Ramón Ferrer, Doctor en Psicologia. Prof. Titular de la Universitat de Barcelona. Tècnic Superior en PRL.
"Anàlisi de passat , present i futur de la persona treballadora malalta i proposta d'intervenció" José Manuel Murcia, Doctor en Dret. Responsable de Salut Laboral de la Federació Estatal de Serveis de CCOO. Tècnic Superior en PRL.

12.50 Debat
13:30 Clausura de la jornada Luis Jiménez, Secretari General de la Federació de Serveis de CCOO de Catalunya.




Algunos Iconos extraídos de Freepik (www.flaticon.com) licencia de CC 3.0 BY